„Legea spune că perioada alegerilor se face în termen de trei luni de la expirarea mandatului. Mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie. Deci de la 1 decembrie până la 1 martie se va fixa data alegerilor, adică este perioada în care vor avea loc alegerile parlamentare”, a precizat Candu.

„Decizia o va lua Parlamentul, probabil foarte curând.Timp este. Lucrurile se vor clarifica foarte curând. Toți au nevoie de o astfel de decizie. Și CEC, și concurenții electorali. Trebuie să avem timp suficient pentru a invita observatori pentru alegeri. Și mai este un element. Ținând cont că vom avea circumscripții electorale în afara țării, trebuie o informare corectă și a cetățenilor din afara țării pentru înregistrarea prealabilă. Asta pentru ca Guvernul să poată decide câte secții sunt deschise acolo”, a mai spus președintele Parlamentului.

Amintim că pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 2018, Comisia Electorală Centrală a prevăzut cheltuieli în valoare de 90,7 milioane de lei.