image
Sursa foto: jurnal.md

Moțpan cere desecretizarea actelor privind a doua identitate a lui Plahotniuc; Fostul șef PD deține și pașaport diplomatic

„Am intrat în posesia unui document care indică absolut clar că Plahotniuc are o altă identitate în Republica Moldova. Nu pot să dau mai multe detalii, din cauza prevederilor legale. Am semnat un demers în adresa domnului Mircea Eșanu, director interimar al Agenției Servicii Publice, prin care am cerut desecretizarea informațiilor remise. Am decis că acest document reprezintă interes pentru toată lumea și trebuie desecretizat. Informația a ajuns și la PG și este pornită o cauză penală pe acest caz”, a declarat Chiril Moțpan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Este un pașaport autentic, eliberat în baza tuturor actelor prevăzute de legislație, s-a lucrat foarte detaliat asupra acestui lucru”, a precizat Moțpan.

Mai mult, Vladimir Plahotniuc are și un pașaport diplomatic cu numărul 0000001, afirmă președintele Comisiei parlamentare de securitate națională.

„În posesia acestei informații am intrat cam două luni în urmă, am întreprins mai multe acțiuni ca să aflu, informația mi-a fost furnizată de oameni de încredere. Trei persoane au fost implicate în acest caz și toate trei sunt cunoscute procurorilor”, a mai spus Moțpan.

Președintele Comisiei securitate a precizat că, după două luni de când a aflat informația, abia ieri după amiază a primit documentul care dovedește că Plahotniuc mai deține o identitate în RM.

„Plahotniuc a obținut să obțină mai multe cetățenii, inclusiv identități false în țară. Mă miră că angajații instituțiilor statului au mers la această ilegalitate, legea prevede ani de pușcărie pentru fals în acte. Regret că este vorba despre persoane care îmi sunt cunoscute”, a mai declarat Moțpan.

Potrivit lui Chiril Moțpan, și Serghei Iaralov ar deține dublă identitate în RM, dar în cazul acestuia nu există încă o confirmare. Moțpan a mai spus că atât Plahotniuc, cât și Iaralov, și-au perfectat mai multe acte la sfârșitul anului 2018.

Întrebat dacă fostul șef al PD a părăsit Republica Moldova în baza celeilalte identități în iunie 2019, președintele Comisiei securitate a spus că, din câte cunoaște, Plahotniuc a ieșit NU cu acest act din țară.

Precizăm că președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a făcut dezvăluiri aseară, la Jurnal TV, despre dubla identitate moldovenească a fostului șef PD, Vladimir Plahotniuc.

Urmăriți aici conferința susținută astăzi de Chiril Moțpan:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: