image
Sursa foto: captură video

Procesul împotriva lui Gheorghe Petic: A fost admis demersul ca presupusa victimă să fie adusă la ședință // UPDATE

UPDATE 17:48 // Completul de judecători a admis demersul avocaților care au cerut procurorului să aducă în ședință partea vătămată. Astfel, mâine la ședința de judecată ar trebui să vină pentru audieri și femeia care pretinde că a fost violată de Petic.

----------

UPDATE 16.30 După o pauză de jumătate de oră, magistrații Curții de Apel Chișinău au reluat ședința de judecată. Avocata Angela Istrate solicită repetat ca Gheorghe Petic să fie eliberat prin garanția a altor șase persoane. Acestea sunt Stanislav Pavlovschi, Domnica Manole, Aliona Mandati, Nona Grigorieva și alți activiști civici.

___________

UPDATE 14.30 Cererea avocaților privind eliberarea lui Petic sub garanția a doi deputați a fost respinsă de completul de judecători.

_________

UPDATE 13.20 Instanța de judecată a respins cererea avocaților lui Gheorghe Petic prin care solicitau ca completul de judecată să fie recuzat. Astfel, în continuare se examinează eliberarea lui Petic sub același complet de judecători. Apărătoarea lui Petic, Angela Istrate, cere eliberarea clientului pe garanție deputaților Dinu Plângău și Inga Grigoriu.

_________

UPDATE 12.17 Oamenii adunați la Curtea de Apel Chișinău continuă să-l susțină pe fostul ofițer în rezervă. Aceștia scandează și cer în continuare ca Gheorghe Petic să fie eliberat, din motiv că dosarele intentate pe numele lui Petic sunt făcute la comandă.

____________

UPDATE 11.25 Avocații lui Gheorghe Petic cer recuzarea completului de judecători în frunte cu Oxana Robu.

_________________

UPDATE 11.10 Ședința se desfășoară cu ușile închise, iar presa și susținătorii lui Petic au fost rugați să părăsească sala.

________________

UPDATE 10.50 // Mai mulți susținători a lui Gheorghe Petic s-au adunat astăzi în fața sediului Curții de Apel Chișinău unde scandează întru susținerea lui Petic: „Libertate lui Gheorghe Petic!”, „Jos mafia!”, „Vrem justiție corectă!”, „Noi nu cedăm!”. Tot acolo sunt prezenți și deputații ACUM, Inga Grigoriu, Octavian Țâcu.

______________

Cererea privind eliberarea sub control judiciar a lui Gheorghe Petic urmează să fie examinată astăzi, la ora 11.00, de un alt complet de judecători ai Curții de Apel Chișinău. Asta după ce ieri un complet de judecători a respins cererea apărătorilor lui Gheorghe Petic, prin care solicitau ca acesta să fie eliberat sub control judiciar.

La ora la care urmează să aibă loc ședința se anunță un nou flashmob la Curtea de Apel, în susținerea lui Petic.

„Cei care sunteți acasă, vă rugăm să îl susțineți venind joi, 18 iulie, la Curtea de Apel Chișinău, de pe str. Teilor 4, începând cu ora 11.00. Cei din diasporă (și nu doar), fiți alături de el și trageți alarma pe rețele de socializare, distribuind acest eveniment și urmărind evoluțiile”, îndeamnă comunitatea FreeMoldova.

La ședința de ieri, când a fost respinsă cererea de eliberare, Gheorghe Petic a părăsit sala de judecată, în semn de protest față de decizia judecătorilor, și a ieșit afară, acolo unde erau adunați zeci de susținători de-ai săi.

„Luați-mă acasă, eu pshic nu mai pot!”, a exclamat Gheorghe Petic, ieșind în fața celor care au venit să-l susțină.

„Nu am avut intenția să evadez. Am avut intenția să vă mulțumesc. Psihic îmi este foarte greu. Arătând că suntem altfel, să le dăm un termen până mâine. Nu vrem să facem imixtiune în procesul de judecată, oricât de oribilă este această justiție. Sper mâine să mă luați acasă”, a precizat aseară Petic.

„Există semnale că se încearcă tergiversarea procesului cu câteva luni, timp în care Gheorghe, deși a demonstrat tărie de caracter inimaginabilă, nu știm cât va mai rezista. Cei care sunteți acasă, vă rugăm să îl susțineți venind joi, 18 iulie, la Curtea de Apel Chișinău, de pe str. Teilor 4, începând cu ora 11.00. Cei din diasporă (și nu doar), fiți alături de el și trageți alarma pe rețele de socializare, distribuind acest eveniment și urmărind evoluțiile. Puteți semna și distribui și petiția. În locul lui Gheorghe puteam fi eu, tu, mama, tata, sau copii noștri”, se spune pe pagina flashmobului anunțat pentru astăzi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: