Richarlison are contract cu Everton până în 2023, însă în ciuda acestui fapt, transferul este realizabil. Cele două cluburi au demonstrat că sunt parteneri de afaceri foarte buni, având în vedere mutările bifate în ultima perioadă: Yerry Mina, Lucas Digne, Andre Gomes.

În vârstă de 21 de ani, Richarlison este una dintre "piesele-cheie" de la Everton. Cu 13 prezențe în Premier League în acest sezon, are 7 goluri și un assist, iar pentru naționala Braziliei, pentru care a debutat în septembrie 2018, a bifat deja 3 goluri în 6 partide. Richarlison și-a început cariera la America-MG (Brazilia). În 2016 a fost transferat la Fluminense, în schimbul a 2,4 milioane de euro, iar în 2017 i s-a deschis drumul spre fotbalul european. 12,4 milioane de euro i-a costat pe cei de la Watford transferul lui Richarlison, care în vara lui 2018 a fost cumpărat de Everton în schimbul a 40 de milioane de euro.

În acest moment, cele mai vulnerabile poziții ale celor de la FC Barcelona sunt centrul defensivei și atacul. De Ligt este favorit să întărească segmentul defensiv, acolo unde Umtiti are probleme cu accidentările, Pique nu mai are randamentul de altădată, Lenglet nu a impresionat, iar Vermealen nu mai face parte în planurile catalanilor. Cât despre compartimentul ofensiv, Ousmane Dembele s-a dovedit un caracter dificil, iar veteranul Luis Suarez are nevoie de un înlocuitor pe măsură, ori până atunci, un concurent redutabil.