image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Semne de întrebare privind o presupusă „răceală” între România și R. Moldova; Dungaciu: „Tăcerea României este asurzitoare”

Faptul că președintele României, Klaus Iohannis, a refuzat să facă declarații pentru presă, dar și că a ajuns pe la mijlocul ceremoniei de întâmpinare a delegațiilor, a stârnit semne de întrebare din partea experților și comentatorilor politici.

„La Summit participă și președintele României, Klaus Iohannis, doar că participarea sa a trezit anumite semne de întrebare și invitaților care se aflau aici, în platou, la acea oră. A ajuns pe la mijlocul ceremoniei de întâmpinare a oaspeților, a refuzat să facă declarații pentru presă, deși era solicitat de foarte mulți jurnaliști. România a strălucit prin absență”, a declarat jurnalistul Alex Cozer, în timpul ediției speciale de la Jurnal TV.

În cadrul ediției, a avut o intervenție în direct și sociologul Dan Dungaciu, analist de politică externă.

„Nu e în regulă dacă dvs acest sentiment. Dar eu vă reamintesc că această absență a fost strălucitoare începând cu o săptămână în urmă, la mitingul din 21 mai. Ar fi fost potrivit ca alături de Maia Sandu să fi fost și vreun oficial din România pentru a forja mai bine această legătură cu Europa pe care R. Moldova a avut-o, o are și o va avea prin intermediul României. Din punctul acesta de vedere, tăcerea României a fost la fel de asurzitoare. Ceea ce se întâmplă astăzi nu-mi este clar. N-ar fi stricat ca România să fi transmis un semnal mai puternic de prezență în R. Moldova. Nu e în avantajul nimănui să existe o răceală la nivelul acesta, cel mai înalt. Faptul că vorbim între noi pe o anumită tonalitate, iar când e vorba să ne prezentăm pe o scenă internațională să fim atât de reticenți, nu e cea mai bună strategie pe care poate s-o adopte nici Chișinău, nici Bucureștiul”, a comentat Dan Dungaciu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: