image
Sursa foto: jurnal.md

Cinci inspectori de la ANTA şi un operator auto, reţinuţi după mai multe percheziţii

Cinci inspectori ai Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto şi un reprezentant al unui operator de transport rutier au fost reţinuţi, în această după-amiază, după mai multe percheziții. Aceştia sunt cercetaţi penal într-un dosar de corupţie, în care sunt bănuiţi de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă.

Potrivit materialelor procesului penal, s-a stabilit că inspectorii, care erau dislocați în punctele mobile de verificare a încărcăturii camioanelor de mare tonaj, Sângera şi Cimişlia, ar fi implementat o schemă de estorcare a mijloacelor bănești de la operatorii de transport rutier de mărfuri, primind de la fiecare camion sume între 200 şi 500 de lei.

Banii ar fi fost pretinşi pentru a scuti transportatorii de tragerea la răspundere contravenţională pentru „ Încălcarea regulilor traficului de încărcături periculoase (explozive, uşor inflamabile, radioactive sau toxice), de mare gabarit sau supragrele cu vehicule”.

Mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă, trafic de influenţă au fost iniţiate şi conexate într-un proces comun.

Persoanele reţinute urmează să fie audiate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: