Breaking News

image
Sursa foto: ODIP

Sondaj: Aproape două treimi din populaţia României susţin unirea cu Republica Moldova

Aproape două treimi din populaţia României susţin unirea României cu Republica Moldova şi puţin peste jumătate dintre respondenţi consideră că, în cazul ipotetic al unui asemenea eveniment, ţara ar deveni mai puternică, conform sondajului realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS.

Potrivit sondajului, 65,1% pleadează pentru Unirea României cu Republica Moldova, iar 22% se opun. 12,9% este procentul non-răspunsurilor.

În cazul ipotetic al unirii României cu Republica Moldova, 53,6% dintre cei intervievaţi consideră că ţara ar deveni mai puternică, iar 23,1% că ar deveni mai slabă. 23,2% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul de opinie publică la nivel naţional a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS - Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române.

Datele sondajului de opinie au fost culese în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019.

Volumul eşantionului a fost de 1.050 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României, neinstituţionalizată, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: