image
Sursa foto: jurnal.md

Gheorghe Petic a fost ELIBERAT, după 9 luni de închisoare!

UPDATE 20:00 // Gheorghe Petic a fost eliberat din arest, după 9 luni de detenție. S-a întâmplat după o ședință de judecată care a durat practic o zi întreagă și în cadrul căreia a fost audiată și pretinsa victimă - femeia care l-a acuzat pe viol pe Gheorghe Petic, după ce ofițerul îb rezervă și fost angajat al poliției de frontieră a făcut dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări.

Extrem de emoționat, Gheorghe Petic a ținut să mulțumească tuturor celor care l-au susținut în acest timp, de la familie și apropiați, până la cetățeni de rând, care i-au fost alături, și celor din diasporă.

Vedeți primele imagini după eliberarea din arest și cum a fost întâmpinat Gheorghe Petic de susținătorii săi:

UPDATE 14.56 // Presupusa victimă în dosarul lui Gheorghe Petic a fost audiată. Aceasta a fost adusă forțat la Curtea de Apel Chișinău, întrucât nu s-a prezentat la niciuna din cele trei ședințe în care a fost chemată. Presupusa victimă a intrat în sediu sub escorta pazei. În cadrul audierilor toți participanții la ședința de judecată au avut ocazia de-ai acorda întrebări.

Ea le-a declarat magistraților că se cunoștea cu Gheorghe Petic de aproximativ o lună. Aceasta a activat în calitate de asistentă medicală în cadrul IP Ungheni. Avocații lui Petic susțin că partea vătămată a venit cu întrebările și răspunsurile pregătite.

UPDATE 12.15 // Presupusa victimă a VENIT la ședința de judecată.

UPDATE 12.10 // În timp ce magistrații de la Curtea de Apel Chișinău sunt în ședință, afară mai mulți sustinători a lui Petic cer eliberarea acestuia.

UPDATE 11.20 // Presupusa victimă nu s-a prezentant astăzi la ședința de judecată. Aceasta a fost citată și urmează să fie „adusă silit” pentru audieri. Ședința se desfășoară cu ușile închise și astăzi. Avocații cer în continuare eliberarea lui Petic prin garația unor persoane.

UPDATE 11.00 // La Curtea de Apel Chișinău s-au adunat și astăzi mai mulți oameni care au venit să-l susțină pe Gheorghe Petic.

_____________

Completul de judecători, în frunte cu Oxana Robu, urmează audieze astăzi în ședință presupusa victimă în dosarul lui Gheorghe Petic.

Jurnal.mdJurnal.md

Asta după ce ieri instanța de judecată a admis demersul avocaților lui Petic, prin care solicitau procurorului să aducă în ședință partea vătămată.

Amintim că ieri, la Curtea de Apel Chișinău, a avut loc o nouă ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic. Avocații au cerut eliberarea lui Petic prin garanția deputaților Inga Grigoriu, Dinu Plângău și a lui Stanislav Pavlovschi, Domnica Manole, Aliona Mandati, Nona Grigorieva, dar și alți activiști civici. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins cererea avocaților.

Noutăţile partenerilor

comentarii: