image
Sursa foto: Reuters

Scrie istorie la Mondial: Deschamps, la un pas să-i egaleze pe Beckenbauer şi Zagallo

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, ar putea deveni a treia personalitate din istoria fotbalului care câştigă Cupa Mondială atât ca jucător cât şi ca antrenor, dacă elevii săi se vor impune în finala programată duminică la Moscova, împotriva Angliei sau Croaţiei.

Doar doi oameni de fotbal au mai reuşit această performanţă înaintea sa: brazilianul Mario Lobo Zagallo şi germanul Franz Beckenbauer. Deschamps este la un singur pas să li se alăture, după semifinala câştigată de Franţa, cu scorul de 1-0, împotriva Belgiei, marţi seara la Sankt Petersburg.

Deschamps a fost căpitanul selecţionatei care a adus Franţei singurul titlul mondial din istoria sa, la Cupa Mondială din 1998, desfăşurată în Hexagon, iar acum, ca selecţioner, i-a condus din nou pe "Les Bleus" în finală, a treia din istoria fotbalului francez, după cea pierdută în 2006, împotriva Italiei.

Brazilianul Zagallo a câştigat, ca jucător, titlul mondial cu Selecao în Suedia 1958 şi Chile 1962, iar apoi a condus naţionala "Canarinha" la victorie în Mexic 1970, având şi o finală pierdută în 1998.

Germanul Beckenbauer a participat la două finale ca jucător, în Anglia 1966; pierdută în faţa echipei gazdă, şi Germania 1974, pe care a câştigat-o. Ca selecţioner, el a condus Nationalmannschaft în finalele din Mexic 1986, pierdută în faţa Argentinei lui Maradona, şi Italia 1990, câştigată în faţa aceloraşi adversari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: