image
Sursa foto: thedailystar.net

Acuze dure la adresa lui Pep Guardiola: Ne-a păcălit; E vina lui

Hans Peter Briegel, fost mare jucător al naţionalei Germaniei şi al formaţiilor FC Kaiserslautern, Hellas Verona şi Sampdoria a lansat un atac dur la adresa fostului antrenor de la Bayern Munchen, spaniolul Josep Guardiola. Briegel dă vină pe tehnicianul cu origini catalane, pentru stilul pe care l-a impus în fotbalul german. O filosofie care ”afectează mulţi jucători importanţi”, consideră fostul internaţional.

Eşecul naţionalei Germaniei pare să fie din vina lui Guardiola. Cel puţin asta susţine Hans Peter Briegel, fostul mare fotbalist german care a acordat un interviu cotidianului ”La Repubblica”.

Filosofia antrenorului spaniol a afectat în opinia lui Briegel atât randamentul unor fotbalişti importanţi cât şi stilul de joc al naţionalei germane: ”E vina lui. Ne-a păcălit pe toţi spunând că pentru a câştiga e suficient să ai posesia mingii 75% din timp. Nu e deloc adevărat. În fotbal, rezultatul este mult mai important decât controlul unui meci. Să ai multă vreme balonul nu e suficient pentru a câştiga. Franţa a oferit demonstraţia supremă la acest capitol” a afirmat Briegel pentru presa italiană.

”Poţi câştiga dacă ai echilibru în teren, e mult mai important” a mai adăugat Briegel care a fost şi el antrenor la formaţii percum Beşiktaş, Trabzonspor, Ankaragucu sau naţionalele Albaniei şi Bahreinului.

Josep Guardiola a antrenat-o pe Bayern Munchen între 2013-2016. Doar 19 înfrângeri a ”bifat” tehnicianul spaniol pe banca bavarezilor cu care a cucerit 7 trofee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: