image
Sursa foto: Emily Bivol//Facebook

Șase dosare penale și 16 contravenționale, deschise anterior pe numele bătăușului de 21 de ani de la Costești

Individul de 21 de ani din Costești, care împreună cu un minor, l-au snopit în bătaie până la moarte pe Dumitru Jomir, se află în vizorul poliției de mai mult timp. Pe numele acestuia au fost deschise anterior șase dosare penale și 16 cazuri de contravenție. Totodată, s-a stabilit că toate loviturile fatale aduse victimei au fost cauzate de băiatul de 21 de ani. În cadrul anchetei au fost interogați 20 de martori.

„Tânărul de 21 de ani se află de mult este în vizorul Poliției. În anul 2017, pe numele acestuia au fost pornite șase dosare penale, pentru huliganism. Pe trei cauze a avut loc împăcarea părților, iar trei sunt în examinare la Judecătoria Ialoveni și 16 cazuri de contravenție în cazul acestuia”, a informat astăzi ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Minorul de 16 ani, care a participat și el la încăierare nu a fost în vizorul poliției până acum. Pavel Voicu a spus că acesta va fi condamnat, dar nu și izolat prin arest preventiv, deoarece este minor.

Referitor la declarațiile făcute de rudele victimei, care spuneau că la încăierare ar fi participat trei persoane și nu două așa cum anunțau angajații Poliției, Voicu a venit cu precizări.

„La bătaie au participat trei persoane, victima, minorul de 16 ani și tânărul de 21 de ani. Tot acolo se aflau și iubita unuia dintre făptași, dar și alte 15 de persoane care făceau parte din compania victimei, dar aceștia nu au fost implicați la bătaie”, spune ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Voicu a dat asigurări că acest caz este monitorizat cu strictețe și nu va fi mușamalizat.

Precizăm că băiatul de 21 de ani, care l-a snopit în bătăi pe Dumitru Jomir a primit arest pentru 30 de zile. Deși sătenii de la Costești spun că a crescut numărul cazurilor criminale în localitate, datele prezentate de Voicu arată contrariul.

Reamintim că luni, la ora 10.00 la Inspectoratul de Poliție Ialoveni-Procuratura Ialoveni va avea loc un protest, prin care oamenii din localitate vor solicita #DREPTATEPENTRU DUMITRU.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: