image
Sursa foto: Facebook/Ion Ceban

Primul troleibuz articulat, modern și cu sistem condiționat, a fost testat pe străzile capitalei; VIDEO

Primul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” achiziționat de la o companie din Italia, a fost testat pe străzile capitalei. Despre asta a anunțat Primarul Capitalei, Ion Ceban.

Conducătorii de troleibuz se familiarizează cu noile tehnologii, iar unitatea de transport este supusă unei testări tehnici riguroase pentru a se verifica cu exactitate fiecare detaliu.

Municipalitatea a achiziţionat 2 troleibuze articulate în stare tehnică nouă, moderne, de la o companie din Italia. Prețul este de 50 mii euro per unitate, preţul initial fiind de peste 700.000 euro.

Ambele unități au fost evaluate de un specialist autorizat din Republica Moldova. Astfel, expertiza a arătat că unităţile de transport sunt în stare tehnică nouă, moderne: cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, deține sistem de condiționare a aerului și caroserie cu protecție corozivă.

De asemenea, consumul de energie electrică a unităţilor de transport noi este preponderent mai mic decât al troleibuzelor vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău", menționează edilul capitalei.

troleibuz noutroleibuz nou

Noile troleibuze vor circula pe Ruta nr. 22 “str. Alba Iulia - bd. Dacia”, traversând și strada nou renovată Ion Creangă.

Necesitatea achiziţionării unităţilor de transport pentru municipiul Chişinău este una stringentă, ţinând cont că starea actuală a troleibuzelor, inclusiv articulate, din cadrul Î.M. „Regia Transport Electric” este una precară, ultimele troleibuze articulate fiind cumparate în anul 2004", susține Ion Ceban.

În ultimul an pe străzile capitalei au fost puse în circulație 60 de troleibuze: - 5 troleibuze noi, articulate, produse în Belarus, - 20 troleibuze clasice AKSM, - 10 troleibuze AKSM cu mers autonom, - 5 troleibuze articulate, de model Solaris, achiziționate din Riga, - 20 troleibuze clasice, de model Škoda.

troleibuz noutroleibuz nou
troleibuz noutroleibuz nou
troleibuz noutroleibuz nou

Tot în această perioadă, la Chișinău continuă să ajungă autobuzele cu parcurs, care în total vor fi 58, și au început să vină conform contractului cele 100 de autobuze noi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: