Breaking News

image
Sursa foto: proalba.ro

Doar trei din zece tineri sunt încadrați pe piața muncii în Republica Moldova

Doar trei din zece tineri din Republica Moldova sunt încadrați pe piața muncii și doar jumătate dintre ei activează conform studiilor pe care le-au făcut, arată o cercetare realizată de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova.

Studiul evidențiază două tendințe ale pieței muncii: faptul că scade numărul tinerilor care inițiază o afacere și crește numărul tinerilor care nu sunt implicați în nici o activitate. Proporția ultimilor depășește 29,4%. Este o rată dublă față de cea europeană de 15%.

Studiul arată că 22,9% din tineri părăsesc primul loc de muncă pentru că nu sunt mulțumiți de condiții.17,3% au lăsat primul job din motive de maternitate. Iar 16% au plecat la un loc de muncă mai bine plătit. 14,6% au plecat peste hotare la lucru.

Ponderea tinerilor cu vârsta de 25-34 ani, care sunt în căutarea unui loc de muncă, este mai mare decât cea a tinerilor cu vârsta de 15-24 de ani. Studiul mai arată că cei mai vulnerabili sunt tinerii care au o pregătire profesională scăzută, cei fără calificare și tinerii cu dizabilități.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: