image
Sursa foto: vipmagazin.md

Un avocat cheamă lumea la protest în fața PG: „Poporul trebuie să-și elibereze instituțiile capturate”

Eduard Digore, un avocat din Chișinău, cheamă lumea la proteste în fața Procuraturii Generale, astăzi la orele 18:00. Avocatul face apel către: „ Cei care au suferit pe urma injustiției si nedreptății, cărora li s-a preluat business-ul, proprietățile, libertatea, au fost urmăriți și judecați pe nedrept, li s-au fabricat dosare la comandă”.

Mai hos puteți vedea mesajul integral:

„Apel către cei care au suferit pe urma injustiției si nedreptății, cărora li s-a preluat business-ul, proprietățile, libertatea, au fost urmăriți și judecați pe nedrept, li s-au fabricat dosare la comandă, către jurnaliști, avocați, liderilor de opinie, societate civilă și simpli cetățeni!

A venit momentul să discutăm despre Cultura protestelor! Despre Renașterea națiunii! Aici și acum trebuie să spunem pasul.

Toți la manifestație împotriva celor care conduc și controlează instituțiile capturate!

Regimul condus până nu demult in România era în strâ-nsă legătură și indisolubilă cu cel din Moldova. De fapt, era o chestie și un mod de guvernare oligarhică dezvoltată la nivel regional.

În Republica Moldova în schimb, încă nu avem născut acel spirit al responsabilității civice, al asumării răspunderii directe asupra tot ce se întâmplă în țară.

Haideți să o luăm așa, cu considerențe foarte simple: Poporul iși dorește ca să fie scoși afară functionărașii din câteva institutii cheie ale statului, cele capturate, privatizate, cooptate propriilor interese sau de grup? Oare noțiunea de „Stat capturat” și “instituții de stat capturate” ni se pare ceva uțurel, neimportant, nesemnificativ? Poate nu realizăm importanța lucrurilor și momentelor pe care le trăim?

Cred că este momentul să arătam ceva, să probăm că nu suntem ratați, că suntem luptători pentru valorile europene, că ne pasă de soarta noastră și a generațiilor viitoare. Astăzi, nu mâine, trebuie să ne apăram valorile cum putem, inclusiv prin ieșirea în stradă.

Poporul trebuie să-și elibereze instituțiile capturate, și anume: Curtea Constițutională, Procuratura (nu doar procurorul general, ci si celelalte - PCCOCS, Procuratura Anticorupție, Procuratura Municipala), CSM, CSP, Serviciul Vamal si Fiscal s.a.

Eu luni, ora 18.00, voi fi în fața Procuraturii Generale. Tu, dacă vrei, dacă îți pasă, te aștept alături. Trebuie să uităm ce funcție avem, ce profesie exercităm, indiferent că ești funcționar, jurnalist, mecanic, antreprenor. Mâine poți fi tu urmărit ilegal și abuziv!”, menționează avocatul în mesajul său.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: