image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: Ceea ce le-a lipsit conducătorilor capitalei e determinarea fermă de a activa în interesul oamenilor

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor antioligarhice și proeuropene la alegerile pentru primăria capitalei, susține că obiectivul principal al său este să asigure un nivel decent al calității vieții în Chișinău pentru toți locuitorii.

„În ceea ce privește dezvoltarea economică, vom susține antreprenorii locali printr-un parteneriat strategic cu mediul de afaceri. Iar cât privește dezvoltarea marilor proiecte de infrastructură vom avea ca priorități modernizarea rețelelor de apă, canalizare, management al deșeurilor, construcția drumurilor, dezvoltarea fondului locativ, creșterea eficienței energetice a blocurilor, modernizarea întreprinderilor municipale S.A. „Apă Canal” și S.A. „Termocom”, ceea ce ar genera reducerea costurilor și implicit a tarifelor pentru consumatori și multe alte acțiuni”, susține Andrei Năstase.

De asemenea va fi modernizat sistemul de transport public.

„Vom asigura completarea (suplimentarea) parcului de troleibuze, inclusiv fără fir și a parcului de autobuze pentru a asigura un ritm mult mai rapid al circulației locuitorilor cu transportul public. Vom asigura crearea unui sistem modern de fluidizare a traficului și vom soluționa problema parcărilor”, spune Andrei Năstase într-un interviu pentru Tribuna.

„Printre alte acțiuni se numără: securizarea trecerilor de pietoni, crearea zonelor pietonale în oraș cu amenajarea acestora în baza practicelor europene, reabilitarea trotuarelor degradate, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, crearea zonelor de agrement, dezvoltarea și îngrijirea spațiilor verzi, amenajarea terenurilor de sport”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit lui Andrei Năstase „o categorie aparte de preocupări vizează susținerea prin toate mijloacele a instituțiilor de învățământ și preșcolar, cu creșterea numărului de locuri în grădinițe școli, sprijinirea și modernizarea instituțiilor medicale, a tuturor categoriilor social-vulnerabile”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: