image
Sursa foto: poliția.md

Doi bărbați din sudul țării au estorcat circa 140.000 de lei și 500 de euro prin șantaj de la un bărbat din UTA Găgăuzia

Ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au documentat activitatea ilegală a unui grup infracțional, care estorcau mijloace financiare prin șantaj.

Începând cu luna martie anul curent, două persoane, originare din regiunea de sud a țării, au amenințat în repetate rânduri, un locuitor al UTA Găgăuzia, cu aplicarea violenței, inclusiv și cu demonstrarea armei de foc, estorcând de la acesta bani în sumă de 140.000 de lei și 500 de euro.

Pe parcursul investigațiilor a fost stabilită identitatea suspecților, doi bărbați de 35 și 42 de ani.

Ca urmare a investigațiilor și a acțiunilor penale, astăzi, au fost petrecute mai multe percheziții la domiciliile suspecților. La liderului grupului, polițiștii au depistat și ridicat două arme și muniții, deținute ilegal, printre care a fost identificat pistolul care a fost folosit la comiterea infracțiunii. Suspectul a fost reținut pentru 72 ore.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor membrilor grupului cât și stabilirii rolurilor fiecăruia din ei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 11 la 13 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: