image
Sursa foto: BBC

Elon Musk trimite o echipă de ingineri de la Space X şi Boring Co pentru a ajuta la salvarea sportivilor din Thailanda

Omul de afaceri Elon Musk a anunţat că va trimite o echipă de ingineri din cadrul companiilor SpaceX şi Boring în Thailanda, pentru a celor 13 sportivi blocaţi în peştera Tham Luang, relatează site-ul postului CNN şi USA Today.

Mai multe companii ale lui Musk ar avea potenţialul de a ajuta la salvarea celor 13 sportiv, inclusiv tehnologia de radar dezvoltată de Boring Co. şi Space X. Compania Boring Co a început recent să construiască tunele care permit transportul de mare viteză.

Guvernul thailandez a publicat vineri un comunicat de presă prin care a confirmat că echipa lui Musk va ajunge în Chang Rai sâmbătă. Directorul executiv de la Tesla a confirmat că se află în discuţii cu oficialii thailandezi.

"Inginerii de la SpaceX şi Boring Co vor pleca în Thailanda mâine pentru a vedea dacă pot fi de ajutor Guvernului. Sunt, cel mai probabil, multe aspecte care sunt greu de apreciat dacă nu ne aflăm acolo în persoană", a declarat Musk pe platforma de microblogging Twitter.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: