image
Sursa foto: ap

Cel puţin 54 de persoane au murit în Filipine şi două în China, în urma taifunului Mangkhut

Cel mai puternică furtună din acest an, taifunul Mangkhut şi-a continuat drumul în Asia de Sud-Est, ajungând duminică după-amiază în China, unde două persoane au murit, după ce a lovit Hong Kong-ul şi a ucis zeci de persoane în Filipine, numărul acestora fiind de cel puţin 54, transmite CNN.

Furtuna a măturat totul în calea ei, omorând două persoane din sudul Chinei şi cel puţin 54 de persoane în Filipine. Multe dintre decesele din Filipine au fost cauzate de alunecări de teren, iar alte zeci de persoane sunt considerate a fi îngropate din cauza inundaţiilor, au declarat oficialii guvernamentali într-o conferinţă de presă duminică, scrie mediafax.ro.

Mai mult de 2,5 milioane de persoane au fost evacuate în provincia Guangdong din China, în urma alunecărilor de teren, potrivit presei chineze de stat.

Agenţia de ştiri Xinhua a anunţat că peste 18.000 de adăposturi de urgenţă au fost activate şi că 632 de puncte turistice şi peste 29.000 de şantiere de construcţii au fost închis.

Hong Kong-ul a fost de asemenea lovit de vânturi puternice, care au rupt acoperişuri, au culcat copaci, iar mai multe macarale au fost smulse de pe zgârie-nori în contrucţie.

Autorităţile din Hong Kong au sfătuit locuitorii să rămână în case pentru a evita să fie loviţi de obiecte zburate de vânt. Aici s-au înregistrat rafale de vânt cu viteze de până la 117 km/h, astfel că peste 800 de zboruri de la aeroportul Hong Kong au fost anulate, afectând peste 100.000 de pasageri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: