image
Sursa foto: jurnal.md

Activitatea localului din Strășeni, unde 37 de persoane s-au intoxicat la o nuntă, sistată

Activitatea localului din satul Lozova, raionul Strășeni, unde 37 de persoane s-au intoxicat după ce au petrecut la nuntă, a fost sistată.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, după petrecerea care a avut loc acum șase zile, mâncarea a fost împărţită între oaspeţi. A doua zi, o parte din produsele alimentare au fost luate în pădure unde a continuat petrecerea.

Inspectorii Subdiviziunii Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Străşeni în comun cu specialiştii Centrului Sănătate Publică Străşeni s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili circumstanţele apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

S-a constatat că sala de festivități este autorizată sanitar-veterinar, iar materia primă a fost însoţită de acte de provenienţă. Au fost prelevate 12 probe de produse alimentare (bucate gata) şi remise pentru investigaţii de laborator la ÎS „Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare”. Cu regret nu a fost posibilă prelevarea probelor de materie - primă din lipsa acestora.

Inspectorii Subdiviziunii Străşeni au întocmit act de control cu suspendarea activităţii localului până la identificarea sursei de toxiinfecţie alimentară şi efectuarea procedurilor de igienizare a blocului alimentar şi sălii de festivităţi.

Amintim că în urma evenimentului respectiv în spitalul raional din Călăraşi au fost internate 27 persoane cu toxiinfecţie alimentară, iar 10 persoane urmează tratament ambulatoriu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: