image
Sursa foto: captură video

Usatâi, despre faptul că ar fi vizat într-un dosar în Rusia: „Un atac plătit de Dodon, care se vrea un nou Plahotniuc”

„Nu am nicio legătură cu compania „1520”, nu l-am văzut niciodată și n-am vorbit cu Zaharcenko și n-am fost chemat la audieri de către Comisia de Investigații din Rusia.” Astfel a comentat liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatâi, informațiile apărute în presa rusă precum că este vizat într-un dosar la Moscova privind laundromatul.

„Un fals și un atac propagantistic organizat de socialiști. Au inventat acest lucru ca să am mai puțin timp pentru campanie și să mă ocup de aceste invenții. Este un atac organizat de PSRM și plătit din banii personali ai lui Dodon sau cine știe din ce bani. Că aceste atacuri au loc la comanda lui Dodon am aflat acum câteva săptămâni, că a plătit 2 milioane de dolari pentru discreditarea mea și a partidului meu. Toată această murdărie și propagandă e din cauza că PSRM e în panică după ce au făcut niște sondaje. Înțeleg că Dodon și PSRM își fac griji că o să piardă după 100 de sesiuni foto cu Putin și cu fotografii cu toate bisericile din lume”, a declarat Renato Usatâi, în cadrul unei conferințe de presă.

Usatâi a dezmințit, totodată, informațiile publicate de RBK, precum că liderul PN ar fi fost implicat în spălarea a cel puțin 250 de milioane de dolari din Rusia, trecute prin băncile moldovenești și ajunse în Elveția, în interesul foștilor coproprietari ai companiei „1520”. Potrivit articolului, în schemă ar fi fost implicat și ex-colonelul rus Dmitri Zaharcenko.

„Nu am lucrat nicio zi în compania 1520, nu am fost acționar și nu am nicio legătură cu această companie. Niciodată nu l-am văzut pe Zaharcenko în ochi, nu am vorbit nici la telefon și am aflat despre el din presa moldovenească. Nu am fost chemat la audieri de către Comisia de Investigații, deși am fost la ei și mi-am exprimat intenția de a colabora cu ancheta. Nu a existat nicio solicitare să fiu audiat la Moscova”, a spus Usatâi.

Liderul PN a mai spus că „Dodon vrea să devină un nou Plahotniuc”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: