image
Sursa foto: Getty Images

Aleksandr Lukashenko, aliatul lui Vladimir Putin, lovit cu crosa în față la un meci de hochei

Imagini surprinzătoare cu Aleksandr Lukashenko! Președintele din Belarus a fost lovit accidental cu crosa în față, în timpul unui meci de hochei la nivel de amatori, din cadrul unui turneu anual.

Lukashenko, în vârstă de 67 de ani, este un împătimit al acestui sport și joacă din când în când în meciuri demonstrative, așa cum a fost cazul și acum, la o partidă dintre echipa sa și o echipă din regiunea capitalei Minsk.

Șeful statului a primit imediat îngrijiri medicale și i s-a aplicat un plasture în zona bărbiei, însă a continuat partida.

Clipul video a fost publicat pe canalul de Telegram "Pool of the First", care a ținut să precizeze, cu un vădit umor negru, că cel care l-a lovit pe Lukashenko "este bine" și că "echipa președintelui a câștigat meciul".

Întâmplarea vine în contextul în care președintele din Belarus este considerat unul dintre ultimii dictatori ai acestor vremuri, mai ales după incidentele din ultimul timp, multe dintre ele având ca subiect reprimarea oricărei exprimări libere anti-regim din statul pe care Lukashenko îl conduce.

Recent, imaginea lui Aleksandr Lukashenko este serios afectată pentru că a decis să-l susțină pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, cel care a declanșat invazia Ucrainei pe 24 februarie, chiar cu ajutorul omologului său, care a permis trupelor armatei ruse să pătrundă în țara vecină prin Belarus.

În ultimele zile, Aleksandr Lukashenko a spus de câteva ori că își dorește să ia și el parte la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, în contextul în care Belarus e aliatul Rusiei, iar Lukashenko e un apropiat al lui Vladimir Putin.

Ba mai mult, el chiar s-a arătat nemulțumit că nu stă și el la masa tratativelor într-un moment în care războiul are loc "chiar la ușa țării noastre și are efecte serioase asupra situației din Belarus. De aceea, nu trebyuie să existe acorduri 'pe la spatele' Republicii Belarus".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: