image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Momentul în care un autoturism Tesla este cuprins de flăcări în trafic

O mașină electrică Tesla, Model 3, a luat foc la Moscova, după ce s-a izbit de un camion de tractări parcat la marginea autostrăzii. Șoferul autoturismului Tesla a spus ulterior că nu a observat vehiculul, relatează Reuters, citat de Digi24.

Șoferul, Alexei Tretiakov, a declarat pentru site-ul REN TV că utiliza sistemul de conducere asistată Autopilot şi că ţinea mânile pe volan.

Tesla afirma anterior că Model 3 este sigur, în timp ce documentele arată că Autoritatea pentru Siguranţa Auto din Statele Unite a emis începând de anul trecut cel puţin cinci citaţii prin care a cerut informaţii legate de coliziunile în care au fost implicate vehiculele companiei.

Alexei Tretiakov a spus că circula cu o viteză de aproximativ 100 de kilometri pe oră, în limita legală, când automobilul său s-a ciocnit pe partea stângă cu un vehicul de tractare aflat în staţionare, pe care nu l-a observat.

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar în imagini se vede autoturismul înghițit de flăcări și de fum. Două mici explozii s-au auzit la câteva secunde distanță.

Incendiul a distrus complet mașina.

În imaginile publicate pe mai multe site-uri de știri rusești se vede cum mașina merge pe partea stângă a centurei Moscovei - MKAD - înainte să se lovească de camionul parcat lângă un gard.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară. Proprietarul mașinii, Alexei Tretiakov, directorul unei companii de investiții, a spus că şi-a rupt piciorul în accident, iar cei doi copii ai săi au suferit numai julituri. Toţi au reuşit să iasă la timp din vehicul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: