image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu: Urmează să dăm o bătălie mult mai dificilă la alegerile parlamentare, dar prin unitate victoria va fi posibilă

Urmează să dăm o bătălie mult mai dificilă la alegerile parlamentare, dar prin unitate victoria va fi posibilă. Este declarația președintei Partidului Acțiune și Solidaritate și a fost făcută la o emisiune a unui post privat de televiziune. Maia Sandu a mai spus că, în curând, vor fi oferite detalii noi cu privire la blocul format cu Platforma Demnitate și Adevăr pentru scrutinul parlamentar și s-a referit în același timp la câștigarea localelor din capitală de către Andrei Năstase.

„Această victorie a fost obținută în pofida planurilor guvernării pentru că victoria se datorează votului cetățenilor. Ceea ce vrea să facă guvernarea ca rezultat al acestor alegeri, evident că va încerca să discrediteze opoziția, va încerca să discrediteze echipa care va merge la Primărie, va pune bețe în roate, va crea tot felul de obstacole, dar oamenii înțeleg aceste lucruri, înțeleg ce scopuri această guvernare are. Noi contăm în continuare pe această unitate însoțită de foarte multă muncă ca să putem obține și o victorie la parlamentare”, a declarata Maia Sandu.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă că a avut o discuție cu edilul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, despre crearea echipei la Primărie.

„Dânsul s-a arătat deschis cu mai mulți colegi din echipa mea pentru că eu plec mâine pentru câteva zile. Nu voi fi în Republica Moldova. El se va întâlni cu colegii mei, dar până la urmă, el este cel care stabilește cam cum va arăta echipa”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a fost întrebată dacă succesul de la locale va putea fi repetat la parlamentare: „Va fi mai greu pentru că, cum spuneați și dumneavoastră, acolo oamenii sunt mai puțin informați, acolo oamenii sunt mai presați și mai intimidați, oamenii din Chișinău au mai multă independență, inclusiv cu locurile de muncă și nu doar, dar nu va fi imposibil. Trebuie să spunem că foarte mulți oameni, dacă nu majoritatea, înțeleg cât de toxic este regimul lui Plahotniuc. Tot mai mulți oameni înțeleg relația dintre socialiști și democrați și acest lucru joacă în favoarea noastră”.

Iar despre blocul format împreună cu Platforma Demnitate și Adevăr pentru alegerile parlamentare, președinta PAS a declarat că „suntem la etapa în care se începe trierea în comisia de integritate, deci mecanismul societății civile este funcțional și noi suntem la etapa la care să transmitem listele”.

Amintim că membrii PAS au organizat ieri o conferință de presă, în care i-au solicitat actualei guvernări să anuleze votul mixt, declarând că alegerile într-un singur tur, în baza acestui sistem electoral, sunt nocive pentru democrația Republicii Moldova. Șefa Serviciului de presă al Parlamentului a refuzat să ofere o reacție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: