image
Sursa foto: worldfootball.net

Cristiano Ronaldo și-a dezvăluit secretele formei sale fizice impecabile

Cristiano Ronaldo susține că are o vârstă biologică de 23 de ani, deși în buletin scrie cu 10 mai mult, însă pentru a ajunge la această performanță, starul lui Juventus urmează o disciplină unică, relatează digisport.ro.

Așa cum a spus-o chiar el, nu e un mare secret forma sa de invidiat, ci doar câteva puncte-cheie pe care le respectă. Unul dintre aspecte îl reprezintă dedicarea pe care o are față de sala de fitness. Atacantul portughez urmează o rutină bazată pe exerciții de pilates, care se axează pe rezistența la efort și întărirea tonusului.

În plus lui Ronaldo îi place să facă și ședințe de înot la piscină, activitate care îi solicită toate grupele musculare și pe care o are după fiecare meci. Încă de pe vremea când era la Real Madrid, el și-a amenajat o piscină chiar la vila sa, iar acum, același lucru l-a făcut și la Juventus.

În timp ce alți fotbaști preferă să se relaxeze acasă, la televizor, pentru Ronaldo, exercițiile de după meci reprezintă o activitate autoimpusă, iar mersul la piscină nu lipsește din obiceiurile sale de după fiecare partidă. Deseori, face ture de bazin alături de fiul său, Cristiano Junior.

Ronaldo se bazeaază pe o dietă destul de strictă. Alimentașția sa se bazează pe pește, ouă și salate, evitând zaharurile și carnea procesată. Unul dintre felurile sale preferate de mâncare este tradiținală din Lisabona și se numește Balabao a la Brasa - o combinație de cod, ceapă, cartofi tăiați subțire și omletă.

"Consum o dietă bogată în proteine, cu mulți carbohidrați din paste, fructe și legume și evit zaharurile. Uneori mănânc chiar și 6 mese mai mici pentru a fi sigur că fac față cu brio la fiecare antrenament, la nivel maxim", a spus Ronaldo.

De multe ori, mama sa, Dolores Aveiro, îi gătește mâncărurile preferate.

"Ronaldo mănâncă tot felul de alimente, pentru că este un atlet responsabil, dar cel mai mult îi place peștele, mai exact dorada, pește-spadă și lup de mare", a spus Luis Lavrador, nutriționistul naționalei Portugaliei.

În plus, Ronaldo nu consumă alcool, pentru că tatăl său a murit din această cază pe când tânărul Ronaldo avea doar 20 de ani.

Pe când era adolescent, Ronaldo era foarte slab, ca și constituție fizică, iar ceea ce l-a făcut să ia decizii radicale a fost atunci când i-a auzit vorbind pe antrenorii săi, când el avea doar 11 ani.

Medicii italieni de la Juventus au fost uimiţi de cifrele lui Ronaldo, după transferul la Juventus. Potrivit acestora, Cristiano se află din punct de vedere fizic la nivelul unui puşti de 20 de ani. Conform raportului medical, legenda lui Real Madrid are doar 7% grăsime corporală, deci cu 3% mai puțin decât media sportivilor de aceeași vârstă cu el. De asemenea, Ronaldo are 50% masă musculară, cu 4% mai mult decât un fotbalist obișnuit.

În ceea ce privește viteza noului star de la Juventus, Ronaldo a înregistrat un sprint de 33.98 km/h la Cupa Mondială, care îl plasează în fruntea topului celor mai rapizi jucători de la turneul din Rusia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: