image
Sursa foto: AFP

Masacrul din Sri Lanka: Numărul oamenilor uciși în explozii simultane în mai multe biserici și hoteluri a trecut de 200

Update 15:38 // Numărul celor morți în urma valului de explozii în biserici și hoteluri din Sri Lanka a ajuns la 207 de morți și peste 500 de răniți. Printre victime se numără şi zeci de cetăţeni străini, printre aceştia portughezi şi britanici. 7 suspecţi au fost arestaţi până acum. În total, au avut loc 8 explozii în timpul slujbei de Paşte, în câteva biserici şi în mai multe hoteluri de lux.

Cel puțin 150 de oameni au murit, iar alte sute de oameni au fost răniți în urma mai multor explozii produse simultan în câteva biserici și hotele din Sri Lanka, unde oamenii se adunaseră pentru a sărbători Paştele catolic.

Exploziile au avut loc aproape simultan, lovind 3 hoteluri şi 3 biserici catolice din Sri Lanka, în timpul slujbei de Paşte.

Numărul celor morți în explozii crește cutremurător. Într-un prim blianț era vorba despre 20 de oameni decedați, acum deja CNBC transmite că numărul celor care și-au pierdut viața ajunge la 150.

Presa locală scrie că sunt mulţi străini printre victime.

Preşedintele ţării a făcut apel la calm şi a rugat oamenii să colaboreze cu autorităţile.

Atacurile ar fi fost comise de atentatori-kamikaze, dar nu au fost deocamdată revendicate. Existau însă temeri că militanţi ai organizaţiei teroriste ISIS care s-au întors din Irak şi Siria ar putea constitui o ameninţare. În ultimii ani, s-au înregistrat violenţe în statul insular. Membri ai majorităţii budiste au atacat moschei şi proprietăţi ale musulmanilor, ceea ce a dus la declararea stării de urgenţă în martie 2018.

Sri LankaSri Lanka

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: