image
Sursa foto: ap

Statele Unite prelungesc interdicţia de călătorie a cetăţenilor americani în Coreea de Nord

Departamentul de Stat american va prelungi cu un an interdicţia de călătorie pentru cetăţenii Statelor Unite în Coreea de Nord, până la data de 31 august 2019, deşi cele două ţări încearcă să rezolve tensiunile actuale, relatează Reuters.

Reprezentanţii Departamentului de Stat american au declarat că încă sunt îngrijoraţi de posibilitatea arestării pe nedrept a cetăţenilor americani şi a detenţiei acestora pe termen lung în Coreea de Nord.

Cele două ţări poartă momentan negocieri pentru normalizarea relaţiilor, scrie mediafax.ro.

Notificarea oficială a prelungirii de un an va fi publicată de către Departamentul de Stat vineri.

Interdicţia iniţială de călătorie a intrat în vigoare anul trecut, după ce Departamentul de Stat american a acuzat Coreea de Nord de rele tratamente şi tortură aplicate studentului american Otto Warmbier, care a fost repatriat din Coreea de Nord, unde a fost ţinut prizonier timp de 17 luni, fără să poată vorbi, vedea sau reacţiona la stimulente verbale.

Otto Warmbier a murit la un spital din Cincinnati la scurt timp după repatriere, având leziuni cerebrale grave.

Warmbier, student la Universitatea din Virginia, a fost condamnat în martie 2016, în Coreea de Nord, la 15 ani de închisoare şi muncă silnică pentru săvârşirea unor activităţi contra siguranţei statului nord-coreean. El a fost arestat în timp ce vizita ţara ca turist.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: