image
Sursa foto: firenze.repubblica.it

Și-a găsit sfârșitul la furat; Un moldovean de 29 de ani a fost împușcat în Italia

Un cetățean al țării noastre a fost ucis ieri, în timp ce săvârșea un furt în localitatea italiană Monte San Savino din regiunea Toscana. Tânărul avea 29 de ani. Bărbatul nu era de unul singur la furat, acesta era însoțit de o altă persoană care acum este căutată de poliția italiană.

Indivizii ar fi încercat să jăfuiască un magazin de pneuri și biciclete. Tânărul a fost ucis chiar de proprietarul magazinului care a tras cu arma de cinci ori, el aflându-se în acel moment în magazin.

La fața locului a intervenit o ambulanță, care în ciuda eforturilor depuse nu au reușit să resusciteze victima.

Potrivit presei italiene, suspecții ar fi spart geamul magazinului cu o bâtă.

Acum proprietarul magazinului, Fredy Pacini, în vârstă de 57 de ani este cercetat penal de polițiști. Cazul răsunător a strârnit un val de critici, dar și mesaje în susținerea proprietarului magazinului, care ar fi recurs la un asemnea gest autoapărându-se. Magazinul acestuia fiind jefuit de circa 38 de ori.

firenze.repubblica.itfirenze.repubblica.it

Oficialii italieni au venit cu mesaje în susținerea omului de afaceri, dar și mai mulți oameni care au afișat mesaje de susținere în curtea magazinului.

Între timp, mai mult de șase mii de persoane au creat grupul Facebook „Eu sunt cu Fredy", creat cu scopul de a „aduna și organiza inițiative de solidaritate în favoarea comerciantului și a familiei sale".

Vitalie Tonjoc, bărbatul care a fost ucis, se afla în Italia din luna septembrie a acestui an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: