image
Sursa foto: Alexe Costel//Facebook

Deputat român: În RM încă se exercită presiuni politice uriașe asupra reprezentaților partidelor de opoziție

„Din păcate în Republica Moldova încă se exercită presiuni politice uriașe asupra reprezentaților și aleșilor locali ai partidelor de opoziție. Se încalcă sistematic drepturile democratice ale cetățenilor, se crează o atmosferă de insecuritate și neîncredere, iar populația este zilnic bombardată cu fake news-uri plătite de propaganda prorusă”, este declarația făcută de deputatul român Alexe Costel în cadrul unui eveniment organizat de fundația Konrad-Adenauer-Stiftung Romania la Iași.

„Va fi un an greu, de cotitură poate atât pentru parcursul european al Republicii Moldova, dar și pentru România, mai ales după ce apucăturile comuniste ale PSD au aruncat țara în hora statelor problemă ale Uniunii Europene”, a declarat deputatul Alexe Costel, în cadrul dezbaterii cu tematica „Consecințele alegerilor parlamentare asupra viitorului Republicii Moldova”.

În cadrul evenimentului, deputatul român Alexe Costel a reamintit că peste o lună se împlinesc cinci ani de când s-a dat un vot istoric de liberalizare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova.

Astfel aceștia au putut și pot călători liber în statele Uniunii Europene, inclusiv în spațiul Schengen.

La fel ca și atunci, România continuă să susțină progresele culturale și geografice în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, a adăugat deputatul român.

„Cu siguranță, astăzi vi se pare o rutină, un fleac, pare un lucru banal, poate un drept cuvenit, dar printr-o serie de astfel de măsuri, precum și prin relaxarea condițiilor de redobândire a cetățeniei române de către cețățenii basarabeni, statul român susține și încurajează progresele fraților noștri de peste Prut în direcția integrării culturale, istorice, geografice în Uniunea Europeană”, a declarat Alexe Costel.

Deputatul de peste Prut s-a arătat optimist, declarând că românii și basarabenii vor conștientiza răul populismului demagogic, iar curentul eurosceptic va fi înlăturat.

„Vom continua și în 2019 să sprijinim eforturile opoziției din Republica Moldova de a consolida un stat democratic modern, care să livreze prosperitate către cetățeni și nu către o oligarhie ce căpușează realmente țara. Rămânem parteneri onești și de bună credință, iar împreună vom reuși să îndeplinim foaia de parcurs a Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană și reunirea românilor sub granițele Uniunii Europene”, a conchis deputatul Alexe Costel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: