image
Sursa foto: newshub.co.nz

Ariana Grande cere 10 milioane de dolari unui brand de modă care s-a folosit de imaginea ei

Cântăreaţa Ariana Grande cere despăgubiri de 10 milioane de dolari unui brand de modă pe care îl acuză că s-a folosit de celebritatea şi influenţa ei pentru a-şi vinde articolele, scrie Reuters.

Grande a depus plângerea împotriva Forever 21 şi a Riley Rose, luni, la Los Angeles. Ea subliniază că numele, imaginea şi muzica ei au fost însuşite pe nedrept de companie. În plus, Forever 21 a folosit pentru o campanie de anul acesta un model care îi seamănă mult.

Artista a precizat că acţionarea în judecată vine după ce negocierile cu Forever 21 pentru o campanie de marketing au eşuat, deoarece compania nu a fost dispusă să plătească suma cerută.

Ariana Grande, în vârstă de 26 de ani, este una dintre cele mai influente personalităţi online - cu 65 de milioane de urmăritori pe Twitter şi 163 de milioane, pe Instagram.

Forever 21 nu a comentat cazul şi a transmis că este în continuare o susţinătoare a Arianei Grande, cu care colaborează de doi ani. „Sperăm să găsim o rezolvare amiabilă şi să continuăm să lucrăm împreună în viitor”, au spus reprezentanţii companiei.

Fondată în 1984, Forever 21 deţine 815 magazine în 57 de ţări.

Fondatorii ei, Do Won şi Jin Sook Chang, au averi de 1,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Fiicele lor, Linda şi Esther Chang, au deschis primul butic Riley Rose în 2017.

Potrivit plângerii depuse de Grande, Forever 21 şi Riley Rose şi-au însuşit pe nedrept cel puţin 30 de imagini şi videoclipuri şi au folosit înregistrări audio şi versuri din single-ul ei de succes „7 Rings”.

Ea cere despăgubiri pentru încălcarea dreptului de autor şi a dreptului la publicitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: