image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon aduce un interpret rus de 9 mai; Ce spun locuitorii capitalei

În ziua de 9 Mai, la Chișinău și la Bălți va cânta Valeria, o interpretă din Rusia, pe care a chemat-o Igor Dodon. Anunțul a fost făcut pe facebook. „Mai bine s-ar investi bani în dezvoltarea orașului, decât să se facă concerte”, spun unii locuitori ai Chișinăului.

Potrivit lui Dodon, concertul va fi susținut de orchestra prezidențială și de către unii interpreți locali. La Bălți, spectacolul va începe la ora 14.00, iar cel de la Chișinău - la 19.00. Valeria a confirmat invitația lui Dodon.

Am încercat să vedem care este părerea oamenilor despre organizarea unui asemenea concert, cu aducerea unei cântărețe din Rusia. Cei mai mulți spun că banii sunt cheltuiți în zadar.

Unii însă ne-au mărturisit că este singura modalitate de merge la un concert, întrucât pensiile nu le ajung pentru astfel de evenimente.

Consultantul principal din cadrul Serviciului de presă al Președinției, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon pentru a ne spune cât va costa prestația artistei din Rusia. Precizăm că în 2014, Valeriei, care este o susținătoare aprigă a lui Vladimir Putin și a politicii acestuia privind Ucraina și Crimeea, i s-a interzis intrarea pe teritoriul Ucrainei. Din același motiv și în același an, artista rusă a ajuns și în ”lista neagră” a Ministerului de Externe al Letoniei. Amintim că anul trecut, la fel la invitaţia lui Igor Dodon, la concertul de 9 Mai de la Chişinău au cântat rușii Denis Maidanov şi Oleg Gazmanov. Atunci, Igor Dodon declarat că nu a cheltuit niciun leu pentru concert, declarând că cei doi au cântat gratis, deoarece ar fi buni prieteni ai săi. Iar vara trecută, șeful statului l-a invitat pe Filip Kirkorov la Festivalul Căpșunilor, care a avut loc la Sadova, baștina lui Dodon. Serviciul de presă al Preşedinţiei ruse a anunţat că în acest an, la parada militară de la Moscova, de 9 Mai, dedicată Zilei Victoriei, nu va participa niciun şef de stat străin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: