image
Sursa foto: border.gov.md

Un moldovean, prins în apropiere de frontieră cu o armă deținută ilegal și cu un fazan vânat în portbagajul mașinii

Un moldovean de 34 de ani este documentat de polițiști, după ce a încălcat regimul zonei de frontieră. Mai mult, în automobilul acestuia au fost depistate 12 cartușe de vânătoare, un fazan vânat și o armă de vânătoare de model ИЖ.

Acesta a fost observat în timp ce se deplasa în viteză spre localitatea din proximitate. Incidentul a fost consemnat ieri, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza.

Patrula mobilă care își exercita atribuțiile de serviciu pe direcţia Văleni – Frumușița, a auzit două împușcături de armă.

Deplasându-se în direcția data, polițiștii de frontieră au observat un mijloc de transport de model Ford Transit cu plăcuțele de înmatriculare românești, ce se îndrepta cu viteză sporită spre satul Văleni.

Polițiștii de frontieră au întreprins acțiunile necesare și au stopat mașina la intrare în localitate. În urma verificării s-a depistat în interiorul mijlocului de transport o armă de vânătoare de model ИЖ, 12 cartușe de vânătoare și un fazan vânat. 

Audiat, bărbatul în vârstă de 34 ani a comunicat că nu posedă niciun act ce i-ar permite accesul în zona de frontieră și nici pentru deținerea armei de vânătoare, care era împrumutată de la un cunoscut.

Arma și cartușele au fost ridicate și transmise conform competenței Inspectoratului de Poliție Cahul. De asemenea, despre fapta dată au fost informați și reprezentanții de la Agenția de Mediu.

În prezent se cercetează cazul sub toate aspectele legale pentru elucidarea circumstanțelor. Moldoveanul riscă trei amenzi contravenționale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: