image
Sursa foto: jurnal.md

Cetățeanul Vladimir Plahotniuc are INTERDICȚIE să intre în Elveția și Liechtenstein // DOC

Vladimir Plahotniuc nu are dreptul să intre în Elveția și Liechtenstein. Un ordin în acest sens a fost emis de autoritățile elvețiene.

De menționat că una dintre vilele lui Plahotniuc se află în Elveția. RISE a scris anterior despre vila din suburbia orașului elvețian Geneva, chiar pe malul Lacului Leman. Potrivit datelor din registrul cadastral al Elveției, casa are o suprafață de circa 450 de metri pătrați, iar terenul – peste cinci mii de metri pătrați, inclusiv o porțiune de lac.

Vila din Geneva a fost cumpărată la un an după ce, în 2011, OTIV Prime Holding, o companie olandeză conectată la Plahotniuc, și-a vândut o parte din afacerile pe care le deținea în Moldova. Cumpărătorul a fost Iuri Kontievski, omul de încredere al controversatului bancher moldovean Veaceslav Platon. În acea tranzacție OTIV a fost reprezentată de Andrian Candu, actualul președinte al Parlamentului și finul de cununie al lui Plahotniuc. Costul afacerii a fost de 75 milioane de dolari americani.

Potrivit unui document obținut de RISE Moldova, banii provin din conturile Westburn Enterprises, firmă implicată în operațiunea de spălare a sumei de 22 de miliarde de dolari, cunoscută ca Laundromatul rusesc. Într-un denunț semnat în 2014, Kontievski susținea că tranzacția a implicat de fapt 80 de milioane de dolari și că banii urmau să ajungă într-o bancă elvețiană.

ordinordin

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: