image
Sursa foto: jurnal.md

Locuitorii din comuna Trușeni, indignați că nu au apă potabilă

La doar câțiva kilometri de Chișinău, oamenii trăiesc c-an evul mediu. Locuitorii din Trușeni sunt parcă rupţi de lume - nu au apă potabilă, chiar dacă au plătit pentru rețea, nu au drumuri și nici transport public. Sătenii așteaptă ca primarul comunei să manifeste inițiativă gospodărească, pentru că primește bani pentru funcție, dar acesta le răspunde senin: aveți răbdare.

Alții spun că au plătit bani pentru a avea apă potabilă, dar s-au pomenit cu apă tehnică la robinet.

O altă problemă este transportul public. Mai bine zis, lipsa acestuia în raport cu fluxul mare de pasageri, care circulă spre Chișinău. Să stai o oră sau mai mult până prinzi un microbuz de linie a devenit ceva obișnuit.

Primarul comunei Trușeni, Ion Apostol, le sugerează locuitorilor să se înarmeze cu răbdare.

Potrivit lui Apostol, construcția apeductului a început încă în 2013, iar acum un an a fost finisată. Întrebat de ce locuitorii nu au fost conectați la apă, el spune că este nevoie de bani.

Pe de altă parte, primarul interimar al municipiului Chișinău afirmă că la mijloc este o dispută mai veche între primăriile din Trușeni și Durlești.

În noiembrie trecut și în ianuarie curent, mai mulți oameni din Trușeni au pichetat Primăria Chișinău, cerând soluționarea mai multor probleme, inclusiv a transportului public. Potrivit recensământului din anul 2014, în comuna Trușeni sunt 10 mii 380 de locuitori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: