image
Sursa foto: Facebook/Victor Chironda

Pilonii de protecție a trotuarului instalați în Scuarul Cehov vor fi demontați din cauza vizitei lui Erdogan la Chișinău

Pilonii de protecție a trotuarului instalați în Scuarul Cehov vor fi demontați pentru câteva zile, din cauza vizitei președintelui turc Recep Erdogan și a delegației sale. Informația a fost făcută publică de activistul civic Victor Chironda, care a organizat campania de amenajare a Scuarului Cehov.

Pilonii care protejează trotuarul vor fi demontați pentru ca delegația din Turcia să aibă unde își parca automobilele.

„Eu am anunțat ofițerul Serviciului Protecție și Pază de Stat, responsabil de asigurarea măsurilor de securitate, cât și Direcția de Transport că nu sunt de acord cu scoaterea stâlpilor și cu parcarea mașinilor delegației pe trotuar și am propus să fie identificate alte soluții pentru asigurarea parcărilor delegației”, a menționat Victor Chironda.

„Înțeleg că vizita unui demnitar de rang înalt necesită măsuri sporite de securitate. Însă organizarea parcărilor pe trotuare este o practică nocivă și discriminatorie în adresa cetățenilor simpli. Spre regret, în acest oraș avem zilnic zeci de străzi și sute de curți de blocuri blocate de mașini parcate haotic, unde, în caz de urgență, nu poate trece nici o autospecială a pompierilor sau SMURD. Cred că autoritățile trebuie să înțeleagă că problema parcărilor și supraaglomerării orașului este una mai gravă decât pare și trebuie soluționată nu doar pentru delegații oficiale ci și pentru locuritorii de rând ai orașului. Și precis nu din contul trotuarelor și spațiilor verzi”, a mai spus activistul civic.

Precizăm că președintele Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdoğan, vine la Chișinău în zilele de 17-18 octombrie, la invitația lui Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: