image
Sursa foto: jurnal.md

PROTEST de amploare față de anularea alegerilor: Duminică, ora 14.00, în Piața Marii Adunări Naționale

Locuitorii capitalei sunt chemați duminică, 24 iunie, la un protest de amploare în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Primarul ales al capitalei Andrei Năstase i-a îndemnat pe toți cetățenii să iasă în stradă pentru a-și apăra votul.

„Vă îndemn să vă sunați rudele, prietenii, în joc nu este mandatul meu, eu nu am nevoie de mandate, pentru că am un singur mandat de la locutorii Chișinăului. În joc este viitorul țării noastre, în joc este viitorul copiilor noștri”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a menționat că oamenii trebuie să dea dovadă de demnitate și de consolidare.

„Dacă vom fi o mână de oameni, ei o să ne calce cu buldozerul, iar dacă vom fi zece mii, o sută de mii, ei vor pleca. Vor pleca și nu vor mai reveni. Ieșiți în stradă, nu avem altă soluție”, a mai spus Andrei Năstase.

Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile.

Decizia a fost pronunțată joi seara, 21 iunie, în timp ce în fața instanței, dar și în fața Primăriei, protestatarii cereau validarea mandatului primarului ales.

Magistrații Curții de Apel au menținut decizia de anulare a alegerilor chiar dacă atât Bruxellesul, cât și Washingtonul au denunțat o evoluție îngrijorătoare în Republica Moldova, insistând asupra respectării voinței politice a locuitorilor capitalei.

Dacă rezultatele alegerilor locale anticipate nu vor fi recunoscute nici de Curtea Supremă de Justiție, funcția de primar va fi exercitată de actualul interimar, Ruslan Codreanu, iar alegeri noi vor fi organizate în 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: