image
Sursa foto: Getty Images

Messi şi Ronaldo, trecuţi la şi alţii: Henry - Ar fi inadmisibil ca Balonul de Aur să nu revină unui francez sau lui Hazard

"Ar fi inadmisibil ca Balonul de Aur să nu revină unui francez sau lui Eden Hazard", a declarat vineri Thierry Henry, fostul mare atacant al naţionalei cocoşului galic, citat de presa din Hexagon.

"Pentru mine, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale a fost Eden Hazard... şi asta de departe!. Franţa a câştigat însă Cupa Mondială şi de obicei Balonul de Aur e obţinut de un component al echipei care a luat Mondialul. Pentru mine, ar fi deci inadmisibil ca Balonul de Aur să nu revină unui jucător francez... sau lui Eden Hazard. Nu ştiu dacă aţi urmărit Cupa Mondială, însă a fost extraordinar în fiecare meci. Logica ar vrea însă să fie un francez. Raphael Varane? De ce nu, a câştigat şi Liga Campionilor, a fost enorm. Există şi extraterestrul Kylian Mbappe, Antoine Griezmann... Pot fi menţionaţi destui jucători!", a afirmat Thierry Henry, care o pregăteşte din această toamnă pe AS Monaco, după ce a fost antrenor secund la naţionala Belgiei.

"Noi am câştigat Campionatul European în 2000, dar cel care a luat Balonul de Aur n-a fost un francez. Mi s-a părut ciudat, dar aşa stau lucrurile. Multă vreme spaniolii au câştigat tot la nivel de naţională şi de club, dar nici ei n-au luat nimic. Fotbalişti ca Andres Iniesta, ca Xavi... Şi asta a făcut să-mi pun nişte întrebări! Dacă ar câştiga un francez, nu contează care, ar fi bine pentru fotbalul francez, să fim şovini!", a spus Henry.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: