image
Sursa foto: border.gov.md

Doi șoferi din Ucraina și Bulgaria au încercat să traverseze frontiera RM cu acte false

Doi șoferi din Ucraina și Bulgaria au încercat să traverseze frontiera de stat în baza documentelor falsificate. În ambele cazuri, actele au fost ridicate, iar pe numele persoanelor pornite cercetări penale.

Astăzi, în jurul orei 00:30, la intrarea în țară prin punctul de trecere Tudora s-a prezentat un cetățean ucrainean, la volanul unui camion înregistrat în Ucraina.

În timpul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au observat mai mulți indici de falsificare în certificatul de înmatriculare.

La cele depistate, șoferul a recunoscut că documentul în cauză ar fi putut fi falsificat, deoarece a apelat la niște cunoscuți pentru a-l perfecta.

Ba mai mult, bărbatul deținea și certificatul original, însă din considerentul că acesta era deteriorat și risca să-i fie interzisă trecerea frontierei în baza lui, a prezentat actul falsificat.

Polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii, iar persoanei s-a autorizat trecerea frontierei.

În cel de-al doilea caz, un tânăr din Bulgaria a încurcat permisele de conducere, prezentând la controlul de frontieră pe cel contrafăcut.

În punctul de trecere Cahul, pentru formalitățile de trecere a frontierei s-a prezentat cetățeanul dat la volanul unui Mercedes, înmatriculat în Ucraina.

Printre documentele înmânate polițiștilor de frontieră s-a regăsit permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene.

La cercetarea amânunțită al acestuia s-a constatat că documentul este fals total.

Fiind deconspirat, șoferul a prezentat cel de-al doilea permis de conducere, care era identic cu celălalt.

Bărbatul de 38 de ani și-a justificat gestul prin faptul că anterior își pierduse permisul și perfectase altul în loc, fără să cunoască că al doilea ar fi falsificat.

La fel, din declarațiile acestuia, în baza unuia din acte urma să-și obțină permisul de conducere bulgăresc.

Conform procedurilor legale, documentul fals a fost ridicat și transmis spre expertiză, persoana și-a continuat călătoria.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: