image
Sursa foto: Facebook.com

SONDAJ LA SADOVA // „Înainte de alegerile din toamnă, proștii vor fi hrăniți cu frigărui și concerte”

Duminică, 10 iunie, la Sadova, Călărași, satul natal al lui Igor Dodon, va avea loc „Festivalul Căpșunilor” organizat în acest an de președintele Igor Dodon. Vedete moldovenești și interpretul rus Kirkorov, care vor cânta „gratis”, vor fi hrăniţi de către gazdă, spune șeful statului. Ca să impresioneze oaspeții, patru echipe de muncitori, timp de o săptămână, au cârpit drumul de la Vorniceni până la Sadova. În acest sat, oamenii s-au împărțit în mai multe tabere – unii care așteaptă cu nerăbdare festivalul și alții care cred că asemenea concerte sunt electorale. Am discutat cu câțiva dintre ei pentru a afla ce cred despre acest festival devenit „grandios” în an electoral.

Ecaterina Bocan: „Pentru mine, Kirkorov este un om ca toți oamenii, eu nu cred că va cânta gratis. Până acum, primăria organiza festivalul căpșunilor modest, am participat și eu la organizare, în acest an, se ocupă alții”.

Vladimir Dodon: „Până acum, primăria și consiliul raional organiza acest festival, în acest an însă, sărbătoarea s-a înroșit la propriu. Primarul nostru, care este unionist, a fost avertizat de câțiva inși roșii să nu urce pe scenă, să stea deoparte. Cu acești bani care se cheltuiesc pentru asemenea spectacole ar repara mai bine drumurile sau ar rezolva alte probleme. Dar înainte de alegerile din toamnă proștii vor fi hrăniți cu frigărui și concerte”.

Liuba: „Știu că e sărbătoarea căpșunilor și că vine cineva de la Chișinău sau de la Moscova. Iaca pentru sărbătoarea asta de cinci zile se fac drumurile la noi în sat, așa vorbesc vecinele mele”.

Ion: „Da, o să avem mare sărbătoare, nu a fost niciodată așa ceva la noi în sat. Sigur că o să mergem, când mai vedem noi așa vedete? Nu mă interesează cine organizează și cine plătește”.

Aurelia: „Gratis nu se face nimic în ziua de astăzi. Nu știu prea multe despre sărbătoarea de duminică, deoarece nu toată lumea este informată. Sunt niște momeli pentru oamenii derutaţi, nu pentru cei care știu într-adevăr ce își doresc”.

Nadejda Gorbuleac: „Of, mare sărbătoare, se cheltuiesc bani aiurea! Ce, noi nu avem coruri în sat? Elevi și familii care dansează, cântă frumos… Trebuie să-i dea lui Kirkorov 50 de mii de euro? Au dres acum șoseaua că vin mari vedete și se va lăuda președintele cu asta mult și bine!”.

Carolina Chirilescu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: