image
Sursa foto: jurnal.md

Procuratura Generală, în casă nouă; Noul sediu este situat exact în fața clădirii șefilor PD

Procurorul general Eduard Harunjen și instituția pe care o conduce va sta în curtea Partidului Democrat. Noul sediul al Procuraturii General, inaugurat ieri, în centrul Chișinăului, pe bulevardul Ștefan cel Mare, este situat exact în fața clădirii șefilor PD. „Nu văd o problemă”, a declarat presei Eduard Harunjen. Pentru lucrările de construcție a noului sediu au fost cheltuite peste 27 de milioane de lei.

Eduard Harunjen a explicat de ce a fost nevoie de un nou sediu pentru Procuratura Generală.

Harunjen a fost întrebat de jurnaliști ce crede despre faptul că noul sediu al Procuraturii Generale se află în preajma reședinței Partidului Democrat. În replică, acesta a spus că nu vede nicio problemă. Mai mult. El susține că în Chișinău nu este o clădire mai mare, unde ar putea să încapă atâția angajați. Mai exact - peste 500.

Tot în această clădire își va avea sediul Consiliul Superior al Procurorilor, Procuratura specializată pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, dar și Procuratura Municipiului Chișinău, oficiul pricipal.

Noul sediu al acestor structuri are trei etaje și o suprafață la sol de peste trei mii de metri pătrați. Acolo vor activa aproximativ 500 de angajați, dintre care procurori, consultanți ai acestora, inspectori, specialiști, ofițeri detașați la procuratura specializată, personal tehnic și auxiliar.

La intrarea în sediu a fost instalat un post de pază cu detector de metale și turnichete, unde sunt în serviciu doi carabinieri. De asemenea, aici a fost amenajată o sală mare cu 500 de locuri, unde ar urma să aibă loc adunările generale ale procurorilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: