image
Sursa foto: jurnal.md

Munteanu, despre anunțul PL că se alătură blocului ACUM la alegeri: „Decizia trebuie tratată cu multă atenție”

Decizia Partidului Liberal de a merge alături de blocul ACUM la alegerile parlamentare din februarie trebuie tratată cu multă atenție, afirmă fostul liberal Valeriu Munteanu, care a părăsit de curând rândurile liberalilor.

„Iată că a venit și ziua de 16 decembrie – ziua „făgăduinței deșarte” - ziua în care adevărul a ieșit (parțial) la suprafață, iar minciuna nu mai poate fi fardată cu aceleași rumeneli vechi și acide – Partidul Liberal a adoptat decizia Consiliului Republican (cea de-a doua pe acest subiect, prima fiind din data de 25 noiembrie), din care se poate citi limpede (cei care pot citi integrame politice), că partidul continuă calea aleasă - să meargă de unul singur la alegeri, nedorind să participe împreună cu blocul ACUM la unificarea opoziției autentic pro-europene, pro-românești, anti-oligarhice și anti-Putin, întru debarcarea de la guvernare a binomului euro-asiatic Plahotniuc-Dodon. Debarcare ce ne va deschide calea spre UE, spre NATO și spre România. Decizia filosofică de astăzi a PL, inspirată, cel mai probabil, de domnul Ghimpu, este decât un nou element (cu o etapă în plus) dintr-un plan bine-gândit de disipare a voturilor de dreapta, de descumpănire a alegătorilor, ori există o discrepanță astronomică între declarațiile proliferate în spațiul public de președintele PL, conducătorul PL și ceilalți lideri ai partidului despre blocul ACUM și liderii acestuia și decizia de fațadă, prezentată cu stângăcie astăzi”, afirmă Munteanu.

„Decizia de astăzi, prin care se dă de înțeles că în sfârșit domnul Ghimpu „a fost înfrânt” trebuie privită și tratată cu multă atenție, recitind Iliada și Odiseea, va deveni și mai limpede, troienii știu de ce. Plecarea artistică de la sediul de partid a domnului Ghimpu, imediat după încheierea ședinței, explică multe. Cu siguranță se dorește legitimarea fostului președinte al PL, ca element de „opoziție ideatică” în cadrul partidului, întru continuarea, citez „jihadului” început în forță de către domnul Ghimpu împotriva blocului ACUM, liber de orice angajament oficial al PL. Cine crede povestea asta, că președintele PL și conducătorul PL stau sub același acoperiș, într-o frumoasă suburbie a Chișinăului, dar își asumă decizii politice diferite, acum și pe viitor… Joacă pentru copii”, mai spune Valeriu Munteanu.

Potrivit lui, oferta blocului ACUM a fost și rămâne a fi cea mai generoasă și responsabilă paradigmă de participare la alegeri a forțelor democratice de la independență încoace, unde criteriile de integritate și meritocrație îi pot uni sub aceleași flamuri pe toți cei care vor sincer și dezinteresat ca RM să fie scoasă din „ghearele” lui Plahotniuc și din „lăbuțele” de pluș ale lui Dodon și doar „cei care nu văd sau nu au voie de la poliție să vadă” nu acceptă acest lucru.

„Astăzi a devenit și mai limpede, că marele beneficiar al participării separate a multor partide și „partiduțe”, pe flancul drept al eșichierului politic, inclusiv a Partidului Liberal, este Vladimir Plahotniuc. Cred cu tărie că exercițiul pe care l-am realizat în această săptămână (aspecte asupra cărora voi insista și în continuare), a ajutat foarte mult procesul de conștientizarea de către concetățenii noștri a necesității imperioase de coalizare a tuturor forțelor politice sănătoase (cu sau fără ștampilă) sub flamurile blocului ACUM, ca unică soluție întru debarcarea de la guvernare a lui Plahotniuc și Dodon. În același timp știu că, cetățenii Republicii Moldova cu viziuni unioniste, pe care i-am reprezentat în mod sincer și cu responsabilitate întru realizarea cauzei noastre românești și îi voi reprezenta în continuare vor dejuca planurile electorale încurcate și neclare propuse de conducătorul PL (și de alți actori politici care au ales să nu fie de partea bună a istoriei) și vor reprezenta forța pozitivă catalizatoare, pentru coalizarea victorioasă a tuturor cetățenilor în jurul blocului ACUM”, a punctat Munteanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: