image
Sursa foto: Jurnal.md

Monica Babuc, criticată dur: „Ministra comentariilor șterse și a pomenei de 200 de lei pentru profesori”

Critici dure în adresa ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. Asociația obștească „Părinți Solidari” o acuză pe ministră că își bate joc de cadrele didactice și întreg sistemul educațional atunci când se laudă cu indexarea cu 8% a salariilor acestora.

Mai mult, în loc să accepte opiniile critice ale profesorilor manifestate pe Facebook, Monica Babuc ar face curățenie în comentarii și le-ar șterge pe cele negative, spun „Părinții Solidari”.

„Nu știm în ce a excelat până acum Monica Babuc, dar la moment la sigur că are două performanțe importante:

1) Bătăia de joc față de cadrele didactice și întreg sistemul educațional, recent manifestată prin marea laudă privind indexarea cu 8% a salariilor acestora.

2) Ștergerea cu viteza luminii a comentariilor critice de pe pagina sa de Facebook, cu blocarea concomitentă a utilizatorilor, care au îndrăznit să-i spună adevărul gol-goluț despre inițiativele ministrei și acțiunile ei.

Am reușit să fixăm peste 20 de astfel de cazuri de ștergere a comentariilor de pe pagina Ministrei, și în articolul dat veti putea citi ce cred cu adevarat oamenii despre inițiativele de 8 % ale Guvernării”, spune cei de la „Părinții Solidari”.

Publicăm integral articolul publicat pe Părinte.md:

La 11 iulie curent, Monica Babuc, care la moment ocupă responsabila funcție de Ministră a Educației, Culturii și Cercetării, a publicat pe pagina sa de FB o veste extrem de „îmbucurătoare” – indexarea cu 8% a salariilor cadrelor didactice.

Revoltate de situația creată, mai multe persoane printre care pedagogi și părinți, și-au expus poziția în raport cu publicația ministrei, marea majoritate a comentariilor fiind cu caracter negativ și critic. Dar urmărind în continuare reacțiile internauților la lauda de 8% a dnei Babuc, oamenii au rămas șocați de faptul că părerile lor DISPAR de pe pagina de FB a ministrei, fiind pur și simplu ȘTERSE, iar cei ce au îndrăznit să-și expună nemulțumirea – BLOCAȚI, pentru a nu mai avea posibilitatea de a comenta. Am reușit să fixăm peste 20 de astfel de episoade (vezi aici)

Indignarea expusă de cei ce activază în domeniul pedagogic este mai mult decât argumentată, reieșind din faptul că pentru majoritatea pedagogilor adaosul de 8% la salariu va constitui o sumă de 200-300 lei! O pomană preelectorală, care nu ajunge unei familii nici pentru a merge cel puțin odată după cumpărături sau pentru a cumpăra un sac de cartofi! Evident că acest adaos doar a majorat nivelul emoțiilor negative în raport cu Guvernul și a crescut nemulțumirea oamenilor, care au avut speranța că totuși vor avea parte de o majorare mai consistentă la salariu.

În contextul situației actuale, când avem sute de locuri vacante în instituțiile de învățâmânt din republică și mai puțin de 10% din absolvenții facultăților cu profil pedagogic merg să activeze în școli și grădinițe, iar salariul personalului non-didactic constituie 1100 de lei, această indexare nu reprezintă decât o bătaie de joc. Și bătaia de joc nu e doar față de profesori, educatori, dădace, bucătari și alți angajați ai instituțiilor de învățământ. Bataia de joc e în primul rând față de copiii noștri, fiincă ei sunt lipsiți de un sistem de educație, care să le asigure un nivel corespunzător de siguranță în instituția la care merg, un nivel înalt de cunoștințe și un mediu prietenos, integru și fără violență.

De unde să avem noi toate acestea în școli și grădinițe, dacă cel mai important om al sistemului educațional – ministra Monica Babuc, ne demonstrează COMPORTAMENT PLIN DE IPOCRIZIE, MINCIUNĂ ȘI IGNORANȚĂ! Cum poate o astfel de persoană să reprezinte un MINISTER AL CULTURII ȘI EDUCAȚIEI?

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: