image
Sursa foto: captură video

Ministrul Finanțelor promite consultări largi și măsuri sustenabile pentru buget, care să susțină sectorul HoReCa

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, afirmă că înțelege nemulțumirea angajaților din sectorul HoReCa și că Guvernul va consulta pe larg agenții economici și societatea civilă pentru a găsi și alte măsuri sustenabile pentru buget care să susțină acest domeniu.

„Dreptul de a protesta este esențial într-o democrație. Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb și care nu reușesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăți. Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurență loială și să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină”, a declarat Gavrilița.

„Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb - de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a adăugat șefa de la Finanțe.

Precizăm că un local din capitală a anunțat că își sistează activitatea pentru astăzi în semn de protest față de inițiativa Guvernului de a mări impozitele pentru HoReca. Totodată, a fost lansată o petiție online prin care se cere menținerea cotei de 10%TVA pentru sectorul HoReCa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: