image
Sursa foto: jurnal.md

Popescu i-a solicitat noii șefe a misiunii OSCE o implicare mai activă în apărarea drepturilor omului în stânga Nistrului

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu noua șefă a misiunii OSCE, ambasadoarea Kelly Keiderling, care și-a început mandatul în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al MAEIE, în cadrul întâlnirii a fost discutat stadiul actual al procesului de reglementare transnistreană și situația de securitate în regiune. Nicu Popescu s-a referit la impactul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra funcționării formatului de negocieri 5+2 și a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. Totodată, a atras atenția șefei misiunii OSCE asupra agravării continue a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, fiind solicitată o implicare mai activă a OSCE și Misiunii sale din Moldova în acest sens.

Oficialul moldovean a reiterat poziția consecventă a autorităților de la Chișinău privind soluționarea pașnică, pe căi politico-diplomatice, a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute internațional și cu acordarea unui statut special pentru regiunea transnistreană.

În încheierea întrevederii, șeful diplomației de la Chișinău i-a urat succes ambasadoarei Kelly Keiderling în exercitarea mandatului său, asigurând-o de suportul deplin al MAEIE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: