Cei patru jucători, germanul Mesut Ozil, francezii Alexandre Lacazette şi Matteo Guendouzi şi gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang, actualul golgheter din Premier League, apar consumând gaz ilariant (protoxid de azot) într-un video publicat de cotidianul The Sun. Fotbaliştii erau la o petrece privată la un club din Londra, în luna august. În total, în acea seară s-ar fi cheltuit peste 30 de mii de euro pe alcool și ar fi participat 70 de femei.

"Vom vorbi cu jucătorii şi le vom aminti de responsabilităţile pe care le au", a declarat un purtător de cuvânt al "tunarilor".

Mai mulţi jucători din Premier League au fost văzuţi în ultimii ani inhalând gaz ilariant. Cel mai mediatizat caz, în 2015, este cel al lui Raheem Sterling (Man. City), pe atunci la Liverpool.

Protoxidul de azot sau "drogul hipiot", așa cum este cunoscut în Anglia, este o variantă de gaz ilariant care produce un efect apropiat cu cel al canabisului. Consumat în doze mari, el poate împiedica alimentarea corpului şi a creierului cu oxigen. Deţinerea gazului ilariant nu este ilegală în Marea Britanie, spre deosebire de comercializarea sa.