image
Sursa foto: Profimedia

Salariul modest obținut de Kvaratskhelia, fotbalistul care marchează la "foc automat" pentru Napoli

Khvicha Kvaratskhelia (21 de ani) are parte de un sezon de vis pentru Napoli, iar atacantul le-a atras atenția granzilor din Europa, datorită evoluțiilor sale.

Considerat unul dintre cei mai buni atacanți ai momentului, Kvaratskhelia a "explodat" în actualul sezon pentru Napoli și are 14 goluri și 16 pase decisive în cele 30 de meciuri jucate. În ciuda evoluțiilor stelare ale georgianului, fotbalistul are un salariu destul de mic, în raport cu ceea ce a arătat în ultima perioadă, potrivit OneFootball.

Concret, Khvicha Kvaratskhelia încasează doar 1.2 milioane de euro pe sezon, o sumă extrem de mică în raport cu fotbaliști precum Zielinski sau Osimhen, care primesc 6.5, respectiv 5.5 milioane de euro pe an.

Kvaratskhelia mai are contract cu Napoli până în vara anului 2027, însă este greu de crezut că italienii îl mai pot ține mult timp pe atacant, în cazul în care acesta va continua să aibă aceleași evoluții ca și până acum.

În vara anului 2022, georgianul a ajuns în Serie A de la Dinamo Batumi, formația care a primit de la Napoli 10 milioane de euro.

Khvicha Kvaratskhelia plecase de la Rubin Kazan, în martie 2022, după ce a început conflictul dintre Rusia și Ucraina. Dinamo Batumi a plătit 8 milioane de euro pentru a-l elibera și a obținut astfel un profit la doar câteva luni distanță.

Totuși, cei de la Napoli au recunoscut că au dorit să-l transfere pe Khvicha Kvaratskhelia încă de acum 3 ani, dar din cauza anumitor circumstanțe, mutarea a picat.

În cariera sa, Kvaratskhelia a mai evoluat pentru Dinamo Tbilisi, Rustavi, Lokomotiv Moscova, Rubin Kazan și Dinamo Batumi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: