image
Sursa foto: gov.md

Mihai Popșoi, întrevedere cu ambasadorii acreditați la Chișinău: „Aderarea RM la Uniunea Europeană va rămâne o prioritate”

Prioritățile Republicii Moldova în materie de politică externă și subiecte de actualitate din plan regional și internațional au fost abordate astăzi în cadrul unei discuții a ministrului Afacerilor Externe, Mihai Popșoi cu ambasadorii din statele UE acreditați la Chișinău.

„În exercitarea mandatului meu, voi pune accent pe consolidarea unei diplomații active, prezente și vizibile. Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă, complementate de consolidarea dialogului cu state din zone geografice de interes, dar unde Republica Moldova nu are o prezență suficient de pronunțată. Le-am mulțumit ambasadorilor pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în momente dificile, dar și pentru contribuția statelor pe care le reprezintă la inițierea negocierilor pentru aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană.” – a declarat Mihai Popșoi după întrevedere, citat de serviciul de presă al MAE.

Dialogul cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va rămâne o prioritate majoră a diplomației moldovenești. Ministrul Mihai Popșoi a relatat despre procesul de partajare a competențelor între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană. Oficialul moldovean a menționat că este determinat să formeze o echipă eficientă pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern.

Noutăţile partenerilor

comentarii: