Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Luis Suarez, înapoi la Liverpool? Planul secret al Barcelonei a fost dezvăluit: Uruguayanul, scos la licitație

Luis Suarez este unul dintre cei mai buni atacanți ai momentului, în fotbalul mondial, însă aventura sa la Barcelona ar putea lua sfârșit. Surpriza nu este neapărat că uruguayanul ar putea pleca de la catalani, ci unde ar putea ajunge.

Potrivit Gambling.com, care citează un jurnalist spaniol, atacantul s-ar putea întoarce chiar la Liverpool. În vara anului 2014, Suarez a fost transferat de la "cormorani" pe Camp Nou pentru 82,3 milioane de euro, deși tocmai a fost implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri, când l-a mușcat pe italianul Chiellini în meciul din faza grupelor Cupei Mondiale.

A fost atunci suspendat 4 luni din fotbal, însă incidentul n-a făcut-o pe Barca să renunțe la el. La acel moment, jucătorul chiar a spus că visul lui era de a ajunge la Barcelona. Iar un motiv în plus îl reprezenta și faptul că familia soției sale locuiește chiar în Barcelona.

Astfel, ajuns la 31 de ani, Suarez încă poate fi vândut pentru că încă este un atacant destul de productiv și cu o cotă mare de piață. În plus, potrivit aceleiași surse, antrenorul Ernesto Valverde țintește întinerirea lotului și renunțarea la cei cu salarii mari. În plus, tehnicianul dorește aducerea de jucători tineri, care să nu fie totuși "necopți" și să fie capabili să câștige trofee, astfel încât planul gândit de el să se poată întinde pe cel mult 10 ani.

În acest sens, în vară se dorește aducerea lui Paul Pogba de la Manchester United, dar și a atacantului de 20 de ani de la Corinthians, Pedrinho. Cu acest plan în minte, clubul ar fi lansat în secret zvonuri printre impresari și cluburi, pentru a afla cât de mult interes există în transferul lui Suarez. Cu alte cuvinte, clubul face un fel de sondaj, care se poate transforma într-o licitație, în cele din urmă.

Pe lângă echipele mari din Europa, care și l-ar putea permite pe Suarez fără probleme, pe fir ar fi intrat și echipe din noul "Eldorado" al fotbalului, China, dar și din Statele Unite ale Americii.

Surpriza vine însă tocmai din Premier League, acolo unde Suarez ar putea reveni chiar la Liverpool, clubul de la care plecase la Barcelona. Există însă și o problemă în ceea ce privește suma de transfer, dar și salariul cerut de jucător. În plus, Suarez ar trebui să respecte și principiul rotației, impus de Jurgen Klopp.

Pe lângă Liverpool, au apărut și echipe-surpriză interesate de uruguayan, tot din Premier League, cum ar fi West Ham, Wolverhampton, Fulham și Chelsea.

În cele 4 sezoane și jumătate de când a ajuns pe Camp Nou, Suarez a înscris 155 de goluri în 209 meciuri, însă în această stagiune n-a avut un start tocmai reușit, marcând doar 3 goluri în 11 apariții și luptându-se cu o problemă mai veche la un genunchi.

Barcelona a început mai slab acest sezon, fiind pe locul secund, la un punct în spatele liderului surpriză Sevilla, însă conjunctura i-a ajutat pe catalani, care au profitat și de forma slabă a rivalei tradiționale, Real Madrid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: