image
Sursa foto: Getty Images

PSG dă afară un portar, pentru a-i face loc lui Buffon: Francezii au anunţat când semnează italianul

Italianul Gianluigi Buffon este așteptat să semneze contractul cu PSG la sfârșitul acestei săptămâni, scriu francezii de la L'Equipe.

Odată cu începutul lunii iulie, Paris-Saint-Germain, campioana Franței, va începe în cele din urmă să-și întărească lotul. Primul transfer deja anunțat a fost cel al lui Gianluigi Buffon. Legendarul portar italian de 40 de ani este așteptat să semneze contractul în acest weekend, cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.

Fostul portar al lui Juventus Torino va fi noul jucător al parizienilor pentru două sezoane. Sursa citată mai notează că venirea lui pe "Parc des Princes" va duce la plecarea unui alt portar: Kevin Trapp sau Alphonse Areola. În urmă cu câteva zile, tânărul Sebastien Cibois (20 de ani) a semnat primul său contract ca fotbalist profesionist și, în aceste condiții, clubul nu dorește să țină în lotul pregătit de Thomas Tuchel mai mult de trei portari.

Buffon, care şi-a anunţat pe 17 mai plecarea de la campioana Italiei, a postat sâmbătă următorul mesaj, însoţit de fotografii ale sale: "17 ani în Bianconero care se termină oficial astăzi. 17 ani cu prieteni, tovarăşi, lacrimi, victorii, înfrângeri, trofee, cuvinte, mânie, dezamăgiri, fericire şi multe, multe emoţii. Nu voi uita niciodată nimic. Voi purta întotdeauna totul cu mine."

Buffon a cucerit cu Juventus 18 trofee: 9 titluri, 4 Cupe şi 5 Supercupe ale Italiei. A fost şi campion mondial cu "Squadra Azzurra", în 2006, şi intenţiona să se retragă după Mondialul din Rusia, din vară, la care Italia nu a reuşit însă să se califice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: