image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon, cu discurs pesimist după ce a votat: „Există riscul major să avem alegeri anticipate în următoarele luni” // VIDEO

Președintele Igor Dodon consideră că există riscul ca în Republica Moldova, în următoarele luni să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

„În RM 80 la sută din cetățeni nu sunt mulțumiți cum stau lucrurile. Marea majoritate spun că lucrurile merg într-o direcție greșită. Acum concetățenii noștri au posibilitatea de a schimba lucrurile. Sau va rămâne așa cum a fost în ultimii ani, în opinia mea a fost o situație urâtă. Sau pot să schimbe lucrurile. De mâine putem intra într-o nouă etapă de dezvoltare a RM. Îndemn cetățenii RM să fie foarte activi. Nu vă dați cumpărați, nu vă temeți că vă vor elibera din funcții. Știu că funcționarii sunt impuși să voteze pentru anumite partide. Colegii din administrația președintelui știu că eu nu am impus pe nimeni”, a declarat Dodon la ieșirea din secția de votare.

Dodon s-a arătat nemulțumit de faptul că un număr foarte mare de cetățeni din stânga Nistrului deja au votat, schemă care de fapt l-a făcut președinte în defavoarea Maiei Sandu. Potrivit lui Dodon, până acum peste 10 mii de cetățeni din regiunea transnistreană au votat.

„Primesc multiple semnale de încălcări pe care le primesc la această etapă, în special de pe filiera transnistreană, primesc multe informații și avem o participare mult mai activă. La această oră sunt peste 10 mii de cetățeni ai RM din regiunea transnistreană care au participat. Nu a fost așa prezență niciodată. Vedem că sunt utilizate resursele administrative din partea stângă a Nistrului și probabil cei care fac business împreună în partea stângă a Nistrului și în dreapta s-au înțeles și încearcă să influențeze votul. Am informații că Sheriff dă indicații ca oamenii de acolo să vină să voteze cu PD”, a adăugat Dodon.

Igor Dodon s-a referit și la o eventuală coaliție pentru formarea noului Guvern. „Dacă alegerile vor fi validate și legitime, după aceasta sunt mai multe scenarii. Dacă un partid obține majoritatea, va fi o situație. Dacă nu, vor fi încercări, dar avem riscul major să avem alegeri anticipate”, a spus Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: