image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu / Jurnal.md

Problema câinilor vagabonzi din Chișinău, fără sfârșit; Autoritățile dau asigurări că va fi rezolvată în cel mai scurt timp

Problema câinilor vagabonzi, care hoinăresc în voie prin Chișinău, pare să fie una fără soluții. Mulți oameni se tem să iasă la plimbare, sper exemplu, pe aleea din strada Alba Iulia, unde maidanezii se adună în haite. Copiii sunt și mai înfricoșați. Autoritățile municipale dau asigurări că situația va fi schimbată în următoarele săptămâni.

„Mă plimb des pe aici și într-adevăr este o problemă, pe lângă faptul că pot să se ia după un copil, copii aleargă și merg cu tricicleta, trotineta și cu orice. Pe lângă acest fapt ei sunt și murdari, foarte murdari. E o problemă, nu știu cum ar putea să se rezolve, dar este o problemă.”

„E foarte periculos, chiar e o problemă în orașul nostru. Până acum am trăit în sectorul centru, acolo tot e foarte mare problemă. De multe ori se observa că îi strângeau, le puneau cip și îi aduceau înapoi, dar nu aduceam doar câinii pe care îi știam, dar și alții străini, și erau agresați de câinii noștri și era foarte periculos.”

„Ar fi bine să-i strângă undeva într-un loc, ca să nu umble prin oraș. Nu-i frumos, că fac și murdărie, și aceștia cu câinii tot, nu strâng din urma lor, fac și pe sub fereastră. Eu stau la primul etaj și fac sub geam, îi fac observație și-mi zice: da ce eu am făcut?!.”

Autoritățile municipale dau asigurări că problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

„O să fie lansate săptămâna viitoare toate licitațiile, pe care le-am petrecut și anterior: de capturare, sterilizare și vor fi petrecute toate măsurile conform regulamentului în vigoare și, respectiv, ne vom strădui cât de cât să ameliorăm situația”, a declarat Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ comunale.

Potrivit responsabilului de la Primărie, câinii străzii din toate sectoarele urmează a fi sterilizați, vaccinați antirabie și microcipați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: